You Tube

Muutama you tube linkki kriketin perusteisiin;

Vincent Price esittelee lajin perusteita

Kriketin perusteet (1)

kriketin perusteet (2)

Kriketti Oulussa

Yleistä
Kriketti on Englannissa, Intiassa ja Australiassa suosittu mailapeli. Laji muistuttaa etäisesti pesäpalloa, joten suomalaisten on kohtalaisen helppo oppia lajin perustekniikat. Suurimpana erona pesäpalloon on se, että syöttäminen tapahtuu baseballin tavoin vaakasuunnassa ja että palloa saa lyödä kaikkiin suuntiin (jopa suoraan taaksepäin).

Kriketti on kaikenikäisille soveltuva mailapeli, jota voidaan pelata ulkokenttien ohella Ouluhallissa talvikaudella. Pelin tempo vaihtelee hyvin paljon riippuen valitusta ottelutyypistä (lyhyt 2-3 tuntia kestävä peli tai jopa 5 päivää kestävä peli). Lyhyet pelit soveltuvat nuorille ja nopeatempoisesta pelistä nauttiville. Vastaavasti pidempiin peleihin liittyvä rauhallinen tahti lounas- ja teetaukoineen vetoaa sosiaalisiin pelaajiin.


Laji on rantautunut Suomeen jo 60-luvulla ja tällä hetkellä Suomen krikettiliiton jäsenyhdistyksinä on 19 paikallisyhdistystä.

Kriketti Oulussa
Muitten suomalaisten suurkaupunkin tapaan Oulussakin voi pelata krikettiä. Lajin kehitysmahdollisuuksia ja harrastetoimintaa Oulussa edistää Oulun krikettiyhdistys joka on perustettu maaliskuussa 2009. Nopeasti jäsenmääräänsä kasvattanut yhdistys onkin tällä hetkellä Suomen pohjoisin lajiyhdistys. Yhdistykseen kuuluvien lisäksi krikettiä pelataan Oulussa pääosin maahanmuuttajista koostuvissa kaveriporukoissa erityisesti Linnanmaan – Kaijonharjun alueella. Krikettiä voi käydä seuraamassa yhdistyksen harjoitusvuoroille sekä vuosittain järjestettävillä krikettikarnevaaleille.

---

---